swifty


Een Terugblik op vorige jaren


Jeugdhuis Lanteirn wil bijdragen aan het sociaal-culturele leven in ons dorp. Daarom begonnen we (toen nog Jongerencentrum Den Daak vzw) in 2000 met de organisatie van het zomerse Theater Water en brachten we een heerlijke mix van comedy, cabaret, kleinkunst, muziek en theater naar Duffel. En dat sloeg aan! Met de jaren groeide ons cultuurfestival uit tot een populaire vaste waarde in Duffel.


Theater Water gaat door tijdens de zomerperiode. Om een idee te geven wat we zoal te bieden hebben, hieronder een bonte historiek van het programma de afgelopen jaren.2016

We ontvingen comedians Kamal Kharmach, Gunter Lamoot en David Galle en metalisten Stefan Paridaen en Gili. Jeekast goochelde met taal en Garageteater Duffel vzw bracht het stuk ‘Eufrasie’ t.v.v. dagcentrum jongdementie De Toren. We sloten af met Nederlandstalige muziek van Tegen beter weten in en de VRT-Bigband met Paul Michiels en Günther Neefs t.v.v. Music For Life.


2015

Topnamen op de affiche, waaronder Jan De Wilde, Arnout Van Den Bossche, Kamagurka en Lien Van De Kelder met het project ‘smart: Smartlappen en Levensliederen’.


2014

Niemand minder dan Raymond van het Groenewoud en Guga Baul blonken op onze affiche, aangevuld met een gezellige swingavond met o.a. Dip ‘n Dive on the mess o’ jive.


2013

We verhuisden naar een groot grasveld waar we een ongekende opkomst mochten verwachten dankzij de slotshow van De Nieuwe Snaar, Gili en Antwerp Gipsy Ska Orchestra.


2012

Dit jaar mochten we een laatste keer genieten van de charme van kasteelruïne Ter Elst met oa. Kamagurka, Kris De Smet, Jean Blaute & Eric Melaerts, Bert Gabriëls, The Baboons en de VRT Big Band met Marijn Devalck.


2011

In 2011 gaat Theater Water terug in zijn oorspronkelijke vorm door. Ondanks het slechte weer was het een succes met klinkende namen als Henk Rijckaert, Lies Lefever, Marleen Merckx, Eric Goris, Patrick Vandersabde, Tom Pintens, Keefman, Diederik Smit, Larry Magnum, Wild Deuces en Mec Yek.


2010

Omdat ons jongerencentrum plannen heeft om te verhuizen en dit vele praktische uitdagingen met zich meebrengt, kunnen we ons niet focussen op een editie van Theater Water. We organiseerden wel ‘We love Den Daak’. Een eendaags gratis festival, met onder meer: Sans Gene, Guy Swinnen, straattheater en kinderanimatie. De opkomst is fenomenaal!


2009

Omwille van financiële crisis herkneden we het concept: Theater Water Swingt, een avond muzikaal plezier met Les Amis de Louis, The Smoky Midnight Gang en The Roadrunners.


2008

Editie 2008 zet de lijn verder van een goede mix muziek, comedy en cabaret met Gunter Lamoot, Mungu, Lander en vanwege het succes nogmaals De Nieuwe Snaar.


2007

De editie van 2007 onderscheidt zich onder meer door de komst van stand-up comedy, met name Philippe Geubels. Ook van de partij zijn Noureddine Farihi, Iwein Segers, Xander De Rycke, Seppe Toremans, Wim Punk en Wim Drum, Eva De Roovere, Moragh en Manmanman.


2006

Project ‘Te Gek’ en de laatste show band, Raf Coppens, Bert Kruismans, Nigel Williams, Guido Belcanto, Pieterr Embrechts, Antje de Boeck en Ronny Verbiest.


2005

De zesde editie legt de cultuurliefhebber wederom goed in de watten met acts van de Nieuwe Snaar, Wimmeke Punk en de Marvas, Raf Coppens, Kamagurka enPieter Embrechts.


2004

Een succesvolle ‘comeback’ van Theater Water. Editie 2004 wordt de drukstbezochte tot dan toe. Acts: Ronny Mosuse, Pol Goossen, Bert Kruismans, Mark Peeters, Circus Ronaldo, Luc D’ Heu, Guy Swinnen, Rik De Leeuw, Jan Hautekiet.


2003

Omwille van de grote financiële druk die dit evenement meebrengt voor jongerencentrum De Daak werd er in 2003 beslist geen editie te organiseren.


2002

De derde editie is er weer één voor de geschiedenisboeken met Pieter Embrechts die de spits afbijt. Adriaan Van den Hoof, Wim Helsen, Door Van Bouckel, de toen nog onbekende ketnet-vj Jelle Cleymans met ge4endeeld, Troissoeur, Chiel Van Berkel.


2001

De tweede editie is opnieuw een succes, er staat een wereldact van formaat op het podium. De Pers schrijft zich blauw voor Les Founambules, maar ook Dimitri Leue, Wouter Deprez, Herbert Flack, Marcel Vanthilt, Kris De Smet en Raf Coppens deelden het podium.


2000

Het Theater Water project ontspruit uit de geesten van 2 Duffelaars nl. Bruno Sluyts en Kristof De Wit. Jongerencentrum Den Daak vzw gaat met hen in zee. Stany Crets & Peter van Den Begin, Factory Wacko, Michiel Devlieger, Bonjour Micro, Het Ukulogisch museum, Jan De Smet en Wim Opbrouck zorgen voor een grote opkomst!